Ех, да сум злато (Eh, da sum zlato) lyrics

by

Toše Proeski


Сенките со погледот ги ловам
Ниедна на тебе не е слична
Што вреди и планови да ковам
Ти си премногу необична

Доаѓаш на килими од свила
Улици зад тебе песни свират
Туѓа си а уште си ми мила
Штом те сретнам срце запира

Ех, да сум злато
На гради да ти заспивам
Од тага да се скријам
Ех, да сум вино
На усни да ти заиграм
Од тебе да се опијам,.

Купуваш од дождот капка нежност
Ранлива а горда кога лажеш
Кутија со писма полни верност
Секој сака да му покажеш

Доаѓаш на килими од свила
Улици зад тебе песни свират
Туѓа си а уште си ми мила
Штом те сретнам срце запира
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Copyright © 2012 - 2021 BeeLyrics.Net